About

Numele meu de familie este: Sanda, iar prenumele: Vasile

Dumnezeu a făcut ca să mă nasc în Teleorman, România, în 1961, dintr-o familie de oameni simplii. După terminarea celor 8 clase primare am continuat la liceu în Bucureşti, după care am lucrat ca frezor (aproape 6 ani), la două întreprinderi din capitală. Am practicat karate mai mulţi ani, şi aveam pasiune pentru literatură, îmi plăcea foarte mult să citesc din dorinta de cunoastere. La vârsta de 27 de ani, pe când comunismul era la putere, am vrut cu orice preţ să plec din ţară, dar cum pe atunci nu se dădea voie ca oamenii să călătorească liber în afara ţării, mi-am propus să plec ilegal, vroiam să fug din ţară să ajung în occident, însă Dumnezeu, la timpul potrivit a permis ca să ajung în Austria. Am fost cazat într-o pensiune din St. Gilgen, (în aşteptarea vizei pentru Canada) odată ajuns acolo, după numai câteva luni am auzit pentru prima oară despre Cuvântul lui Dumnezeu şi am primit o Biblie, atunci am început să citesc Scriptura, dar seara în ascuns deoarece auzisem că doar cei fricoşi, slabi şi neajutoraţi, citesc din Biblie și merg la pocăiți, însă cum pe atunci eu eram antrenor de karate, îmi era greu să ştiu că cineva m-ar putea vede, de aceea citeam pe ascuns. În acea pensiune, mai erau şi alte persoane din alte ţări comuniste învecinate cu Austria, (sau altele mai îndepărtate) printre care şi ţiva români. Cu toții eram cam 60 de inși. Printre români era un om care mi-a vorbit despre credința în Dumnezeu şi mă sfătuia să citesc în Biblie fiindcă acolo este scris tot ce este nevoie pentru mântuire.
Atunci când am aflat că Isus a murit răstignit pe cruce și că El a fost jertfa de ispășire pe care Dumnezeu a pregătit-o să fie pentru iertarea păcatele mele și chiar pentru păcatele întregii lumi (1 Ioan 2:2) am crezut acest lucru și m-am pocăit de faptul că până atunci dusesem o viață departe de Dumnezeu, apoi am fost botezat în apă (într-o biserică din Viena). Ceva mai târziu, un lucru foarte important s-a întâmplat atunci când am crezut cuvântul scris în Biblie și L-am făcut pe Isus, Domnul meu, spunându-I că-mi pun viaţa și speranța în mâna Lui, ei bine imediat am fost pur şi simplu inundat de bucuria că am fost iertat de păcatele mele și că am scăpat de povara ce-o purtam, dar mai ales că puteam avea mântuireaDe atunci viaţa mea a căpătat un nou sens.
Mergeam la o biserică din Lintz, unde se vorbea româneşte, iar acolo veneau oameni credincioşi de mai multe confesiuni dar cei mai mulţi erau penticostali și baptişti (atunci nu știam nimic despre faptul că ar putea fi falşi) şi desigur mai erau printre ei și câțiva adventişti, ortodocşi şi creştini după evanghelie. Eu credeam despre ei toți cei ce veneau la adunare că sunt oameni care plecați fiind din ţară ca şi mine, se adunau acolo ca să afle Cuvântul Domnului. Îmi plăcea mult să ascult Cuvântul şi să citesc Biblia, şi de asemeni nu încetam să vorbesc de Dumnezeu tuturor celor pe care îi întâlneam, fie la adunare fie în alte locuri pe unde mergeam. Eram aşa de înflăcărat să mărturisesc și să vorbesc de Dumnezeu şi de Cuvântul Lui, că peste tot pe unde mergeam vorbeam de El.
După 16 luni de şedere în Austria am primit viza pentru Canada, unde m-am stabilit şi locuiesc de atunci împreună cu familia. Sunt căsătorit cu Nicoleta și Dumnezeu ne-a dăruit 4 copii. În anul 1996 am revenit în Romania ca misionar (un an mai târziu am fost ordinat pastor la Gatineau). Prima călătorie misionară a fost 1996-1998 și am fost pastor fondator la „Biserica Creștină Harul din Brâncoveanca, iar a doua 1999-2001, pastor fondator la Craiova (Biserica Creștină Harul), și în acest timp mergeam la amândouă, la Brâncoveanca-Tr, dar și la Craiova.
Întors în Canada, am fost pastor-asistent, dar am urmat și studii biblice și seminare în regiunea Quebec-Ontario, dar și SUA. Am studiat teologie la Universitatea St-Paul din Ottawa și la Acadia, o altă facultate de Teologie din Montreal. Apoi, au urmat căută
ri, studii și cercetări biblice pe care le făceam singur dar și în grup, aceasta până în toamna anului 2009, când Dumnezeu mi-a deschis ochii și am găsit adevărul.
Am înțeles că atunci când cineva vine la adevăr, toate lucrurile trăite și gândirile se schimbă, el devine un om duhovnicesc care nu mai are vorbiri învăţate de la înţelepciunea omenească, ci vorbiri învăţate de la Duhul Sfânt întrebuințând o vorbire duhovnicească pentru că acum toate lucrurile duhovniceşti (1 Corinteni 2:13) numai sunt ca cele firești (lumești).
De aceea, oamenii firești, fie ei și din numărul celor mai populari pastori sau oameni de știință sau profesori la universități de renume mondial, sau predicatori religioși, sau oameni care citesc în Biblie și merg la anumite adunări religioase sau alții care nu cunosc Biblia deloc, nu pot să-l înțeleagă. Este o mare diferență între omul duhovnicesc și cel firesc (adică cel ce încă trăiește în fire, indiferent de ceea ce pretinde el). Omul firesc îl urăște pe cel duhovnicesc (Matei 10:22; 1 Ioan 3:13, etc).

Biblia spune:
Dar omul firesc nu primeşte lucrurile Duhului lui Dumnezeu, căci pentru el sunt o nebunie, şi nici nu le poate înţelege, pentru că trebuie judecate duhovniceşte. (1 Corinteni 2:14)
Cine sunt eu? Sunt un nimic (1 Corinteni 3:7), un abur care se arată puţintel, şi apoi piere (Iacov 4:14), un rob netrebnic, care face ce era dator să facă (Luca 17:10).

De aceea, eu caut să vestesc Evanghelia adevărului, propovăduind Cuvântul Domnului, stăruiesc asupra lui la timp şi ne la timp, mustru, cert, îndemn cu toată blândeţea şi învăţătura, chiar aşa cum este zis la 2 Timotei 4:2, şi-i vai de mine dacă nu vestesc Evanghelia (1 Corinteni 9:16).
Mi-am răstignit firea pământească împreună cu patimile şi poftele ei. (Galateni 5:24), nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine şi de aceea nu mă laud cu altceva decât cu crucea Domnului Isus Hristos, prin care lumea este răstignită faţă de mine, şi eu faţă de lume! (Galat. 6:14)

Știu că lumea nu mă place, ba chiar mă urăşte fiindcă lumea iubeşte ce-i al ei, dar eu nu mai sunt din lumea aceasta, (Ioan 15:19) totuşi mai ştiu că: lumea şi pofta ei va trece, de aceea eu caut să fac voia lui Dumnezeu (1 Ioan 2:17)

Biblia spune că toată lumea zace în cel rău, și desigur acest lucru este adevărat (1 Ioan 5:19). Cei mai mulți oameni merg pe „calea lată”; cei mai mulţi din numărul celor ce-și spun creștini sunt amăgiți și rătăcesc departe de adevăr.
Domnul Isus, spune că sunt puțini cei ce afla „Adevărul” și merg pe „calea îngustă” (Matei 7:13-14).
Și eu am fost prins pe această „cale lată”, căci am făcut la fel ca și ei. Timp de mai mulți ani am fost pastor misionar, crezând că lucrez pentru Dumnezeu, și lucram cu toată dăruirea și sinceritatea, dar chiar dacă eram sincer, acum știu că eram sincer greşit, căci am fost amăgit şi făceam parte din această lume creştină falsă şi desigur, eram în drum spre iad.
Dar Dumnezeu S-a îndurat de mine şi El a făcut ca să pot cunoaşte adevărul, atunci parcă ochii mi s-au deschis, am văzut clar şi am fost luminat de Cuvântul Scripturii, de aceea eu î-L propovăduiesc pe Domnul Isus Hristos (2 Corinteni 4:5) şi pot spune că pentru El am pierdut totul.

Eu nu scriu (şi nici nu vorbesc) ca să înjosesc, ori să cobor pe cineva, nici ca să mă cert cu cineva, ci împart drept Cuvântul adevărului (2 Tim. 2:15) după cum este scris: Temelia cuvântului Tău este adevărul, şi toate legile Tale cele drepte sunt veşnice. (Ps. 119:160)
https://sites.google.com/site/crestinadevarat/home

Sunt: un slujitor al Domnului, un creștin, dar și un rob netrebnic (Luca 17:10).

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s